Performance testing

PROPER PREPERATION PREVENTS POOR PERFORMANCE

Testen en trainen. Zo krijgen we jou in topconditie. Ons aanbod Performance testing en sportbegeleiding biedt hét antwoord op eenvoudige vragen zoals het bepalen van de hartslagtrainingszones tot specifieke vragen over aspecten van je prestaties, het opstellen van een conditioneel profiel en meer. Recreant of prof, onze sportbegeleider en sportkinesist kunnen je helpen.

Bij Care4 zorgen we ervoor dat je gericht kan trainen, zodat je investering loont. Maak in onze praktijk gebruik van het modernste test- en trainingsmateriaal op de markt.

CARE4

Hoe gaan wij te werk?

Algemene inspanningstesten

Voor het bepalen van je basisconditie, VO2 max, trainingshartslagzones of maximale aerobe snelheid. Na analyse geven we advies over hoe je jezelf kan verbeteren of je training structureren.

 • Lactaatmeting op de fiets of loopband (duursport of multisprintsport)

 • Veldtest (multisprintsport)

 • Meting van de lichaamssamenstelling

Sportspecifieke inspanningstesten

Deze testen richten zich op de individuele speler die wil weten op welke conditionele aspecten hij/zij zich nog kan verbeteren. Vind je van jezelf dat je niet snel genoeg kan sprinten, niet snel genoeg bent op je eerste 10 meter, niet hoog genoeg kan springen en wil je weten wat hiervan de oorzaken zijn en hoe je dit het best aanpakt… dan bieden deze testen de ideale oplossing.

 • Lineaire en multidirectionele snelheid

 • Velocity profiling of het opstellen van een volledig snelheidsprofiel

 • Reactiesnelheid en acceleratievermogen

 • Repeated sprint ability of het vermogen om korte intensieve inspanningen te verdragen

 • Preplanned en reactive agility testing (= behendigheidstesten)

 • Sprongkrachttesten

 • 1 RM bepaling voor krachttraining

 • Force/velocity profiling: om te zien of je meer maximale kracht, snelkracht of explosiviteit nodig hebt en hoe ver je verwijderd bent van je optimale profiel

Blessurepreventieve screening

Care4 heeft ervaring met meest uiteenlopende tools voor blessurepreventieve screening.

 • Functional Movement Screen: om beperkingen of asymmetrieënop te sporen in 7 fundamentele bewegingspatronen, dewelke de fundering zijn van optimaal functioneel bewegen en presteren.

 • SpartaNova: cutting-edge screening tool, gebaseerd op de meest recente ontwikkelingen op het gebied van letselpreventie, revalidatie en training. Het laat ons toe een volledige of gedeeltelijke sportspecifieke blessurepreventieve screening te doen.

 • Loopanalyse: niet alleen bij startende lopers, maar ook bij gevorderde lopers zijn er vaak mankementen in de looptechniek. Daarom is het geen overbodige luxe om een loopanalyse te laten uitvoeren om je de kopzorgen van een blessure te voorkomen.

Performance profiling

Voor elke atleet die het uiterste uit zijn prestaties wil halen. Wij maken een volledig conditioneel profiel met een uitgebreide sterkte-zwakte analyse van alle fysieke aspecten die belangrijk zijn voor jouw sport. Je kan kiezen uit 3 verschillende pakketten.

 • Performance profile basic: meting van de lichaamssamenstelling, VO2 max, velocity profile, repeated sprint ability, bespreking aan de hand van individuele fiche

 • Performance profile pro: meting van de lichaamssamenstelling, VO2 max, velocity profile, repeated sprint ability, force velocity profile, bespreking aan de hand van individuele fiche, blessurepreventieve screening, bespreking aan de hand van individuele fiche

 • Performance profile elite: meting van de lichaamssamenstelling, VO2 max, velocity profile, repeated sprint ability, agility testing, force velocity profile, reactive strenght index, blessurepreventieve screening, bespreking aan de hand van individuele fiche

CARE4

Teamtesting

Onze teamtesting richt zich op coaches en clubs die de individuele conditionele en sportspecifieke capaciteiten willen weten van hun atleten of spelers. De resultaten van deze testen laten toe een individuele analyse te maken van elke speler/atleet en dit voor alle fysieke vereisten van de sport.

Samen met de (conditie)coach bepalen wij welke data hij/zij nodig heeft om het niveau te beoordelen en te bepalen welke de sterktes en zwaktes zijn van elke atleet/speler. Je ontvangt alle data in ruwe vorm én overzichtelijk aan de hand van grafieken, samen met een aparte fiche van elke speler met een individuele sterkte/zwakte analyse. Deze data laten je toe gemakkelijker en accurater trainingen voor te schrijven, vergelijkingen te maken tussen spelers, tactische beslissingen te nemen en trainingsbelasting te controleren.