Kinesitherapie

HE WHO TREATS THE SITE OF PAIN IS LOST

K. Lewitt

Kinesitherapie
voor het bewegingsapparaat

Care4 Tessenderlo is je kinesitherapiepraktijk voor alle klachten van het bewegingsapparaat. Van nek- en hoofdpijn, gewrichts- en schouderklachten tot rugklachten en peesontstekingen.

Bij het eerste consult nemen wij uitgebreid de tijd, zodat jij als patiënt je volledige verhaal kan doen. Op basis van de intake stellen wij een aantal hypotheses op over de aard en de oorzaak van je klachten. Deze hypotheses worden afgetoetst in het biomechanisch en functioneel onderzoek om zo te komen tot de kern van je probleem. Jij als patiënt in totaliteit staat centraal, niet enkel het pijnpunt.

Ervaring en scholing hebben geleerd dat een combinatie van technieken de beste manier is om je klachten te behandelen. Daarom zal de behandeling bestaan uit oefentherapie én manuele technieken (manipulaties, mobilisaties, soft tissue technieken, myofasciale therapie en dry needling). We reiken ook tools en gericht advies aan om te voorkomen dat je klachten steeds terugkeren.

CARE4

Hoe gaan wij te werk?

Manuele therapie

Manuele therapie

Hierbij gaan we puur met de handen werken op gewrichten en het spier- en zenuwstelsel om functies van het bewegingsapparaat te verbeteren en te herstellen. Aan de hand van technieken uit de manuele therapie en osteopathie kunnen we je helpen om terug klachtenvrij door het leven te gaan.

Myofasciale therapie

Myofasciale therapie

Je spieren zijn met elkaar verbonden via bindweefsel en vormen zo spierketens. Het foutief functioneren van één van de spieren in deze keten kan lokaal problemen veroorzaken, maar ook in andere delen van de spierketen. Via inspectie alsook houdings- en bewegingsonderzoek maken we een analyse van de werking van je spierketens in verschillende vlakken. We behandelen op manuele wijze, of via dry needling of instrument assisted techniques.

Dry needling

Dry needling

Dit betreft een wetenschappelijk onderbouwde en zeer effectieve behandeling voor myofasciale pijn – afkomstig van spier- of spiervlies – of de zogenaamde trigger points. De techniek berust op westerse neuro-anatomische en fysiologische principes en niet op een energetische concepten zoals in de acupunctuur. Er wordt geen vloeistof ingespoten, vandaar ook de naam DRY needling.

Instrument assisted techniques (IASTM)

Instrument assisted techniques (IASTM)

IASTM is een therapeutische behandelmethode voor aandoeningen ter hoogte van het spier- en bewegingsstelsel. Met een speciaal ontworpen instrument wordt littekenweefsel, verklevingen en beperkingen in de beweeglijkheid van spier- en bindweefsel behandeld. Het verhoogt de doorbloeding en de beweeglijkheid, verminderd spiertonus en spierpijn en herstelt de beweeglijkheid van je gewrichten.

Oefentherapie

Oefentherapie